Facebook fortsätter världsherraväldet

Facebook June 2011

Facebook juni 2011

Du kanske vet att Facebook är världens mest populära sociala nätverk – men hur populärt är det exakt? 500 miljoner aktiva användare och Facebook tjänsten översatt till över 70 olika språk låter säkert som en stor sak, men hur ser det ut på en karta? Människorna på Vincos. Det har lagt upp en karta som visar de bästa sociala nätverken i varje land över hela världen. Se och se, Facebook är världens favorit och täcker större delen av världen.

Medan större delen av världen använder Facebook kan du se att det finns vissa länder som inte har hoppat på Zuckerberg-vagnen och förlitar sig på andra sociala nätverk istället. Speciellt – Ryssland med V Kontakte, hälften av Sydamerika med Orkut; Zing, Mixi och Odnoklassniki tar upp Östasien.

Men medan Facebook har ökat globalt har det också rapporterats att statistik för Kanada och USA visar en minskning av användningen under de senaste månaderna. Kanske förlorar Facebook sin nyhet och människor loggar in mindre, men det är upp till företaget att hitta fler sätt att hålla människor intresserade. Men det ser inte ut som att Facebook snart kommer att förlora sitt grepp om världen. Hur många av er använder ett annat socialt nätverk istället eller använder inte ens ett alls?

Filed in Web. Läs mer om Facebook, Global och Stats.