Facebook har över 1 miljard mobila aktiva användare dagligen

Facebook Is Deleting Pictures, Videos Uploaded From The PS4

facebook-logotypEnligt en färsk rapport avslöjades att användningen av mobil internet för första gången någonsin hade skärpt ut internetanvändningen från stationära datorer. Detta verkar bekräfta att mobilen verkligen är framtidens väg, och om du vill ha mer bevis verkar Facebooks senaste ekonomiska resultat ha visat det.

Baserat på de finansiella resultaten från Facebook verkar det som om det sociala nätverket för första gången någonsin har spelat in mer än 1 miljard mobila aktiva användare dagligen. “Mobila DAU-enheter var i genomsnitt 1,09 miljarder september 2016, en ökning med 22% jämfört med året innan.” Detta innebär att antalet användare som går åt Facebook på sina telefoner dagligen är över 1 miljard.

När det gäller Facebooks vanliga dagliga aktiva användare kommer detta antal till 1,18 miljarder, vilket faktiskt inte är så mycket av en ökning från förra året, men vi antar att det är bra att de åtminstone fortfarande behåller det. De månatliga aktiva användarna kommer till 1,79 miljarder, medan månadsaktiva mobilanvändare är på 1,66 miljarder.

Som vi sa visar detta tydligt att mobilen verkligen är vår framtid och det är inte förvånande att företag som Facebook och Google börjar prioritera sina mobilappar och tjänster framför skrivbordet.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Facebook.