Facebook Internet Drone undersöks för strukturfel

Facebooks internetdronetestflyg slutfört

facebook-aquila
Vi har sett Facebook ta några stora steg under de senaste åren för att ta internet till platser över hela världen som fortfarande inte har tillförlitlig tillgång till det. De flesta av sina ansträngningar har kretsat kring samarbeten med lokala operatörer och gratis Wi-Fi-leverantörer men det har också arbetat med ett ambitiöst projekt för att stråla ner anslutning med hjälp av soldrivna droner. Aquila, Facebooks första internetdron, undersöks nu enligt uppgift för ett strukturellt misslyckande från NTSB.

Aquila tog till himlen tidigare i år i den första av många testflygningar. Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg kallade det första testet för en framgång.

Facebooks internetdron är baserad på en “flygande vinge” -design som har en enorm 40 meters spännvidd som är tänkt att hålla drönaren luftburen i mycket höga höjder. Dronan råkar vara väldigt lätt eftersom den nästan helt är gjord av kolfiber. Den har utformats på detta sätt för att säkerställa att den kan hålla sig uppe i luften i flera månader i taget och stråla ner anslutningen till de mest avlägsna regionerna på denna planet.

Bloombergs rapport nämner en tidigare icke avslöjad utredning av National Transportation Safety Board som avslöjar att drönaren mötte en olycka när den kom in till land den 28 juni. Det drabbades tydligen av ett “strukturellt misslyckande.”

En talesman för NTSB berättade för skrivaren att byrån har klassificerat misslyckandet som en olycka, vilket innebär att drönaren skett betydligt. Det bekräftades också att det inte fanns några skador på marken till följd av denna olycka. NTSB har ännu inte släppt sina preliminära resultat eller specificerat omfattningen av skador som orsakats drönaren.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Drones och Facebook.