Facebook introducerar nya funktioner

Facebook introducerar nya funktioner

Efter att ha introducerat “prenumerera” -knappen som gör Facebook mer som Twitter eller Google+, tar världens största sociala nätverk saker ett steg längre genom att introducera två nya funktioner idag.

1 / Topphistorier

Nyhetsflödet kommer att få en uppgradering med “topphistorier”. Idag sorteras nyhetsflödet efter datum, så du kan missa något riktigt coolt om du har varit borta i flera dagar eftersom uppdateringar helt enkelt trycks ner. Inte längre säger Facebook: med “topphistorier” förblir de bästa grejerna synliga och lättare att hitta. Jag går på en lem och antar att de “bästa” berättelserna är de som får fler gillanden, åsikter eller kommentarer och dela.

2 / Ticker

Facebook vill göra konversationen mer “realtid” eftersom “Facebook News Feed ofta har en tidsfördröjning”, säger de. Ticker är ett aviseringssystem som varnar dig om åtgärder som utförs av vännerna som är online så att du kan svara direkt om du väljer det.

Tickers kommer inte att röra med ditt nyhetsflöde och kommer utöver befintliga Facebook-funktioner, så det borde inte störa ditt Facebook-flöde. Användare kan styra hur många uppdateringar de ser, så om saker blir lite överväldigande är det möjligt att tona ner dem.

Kolla in videon nedan för att få en översikt över båda funktionerna:

Sparad i Breaking> Webb. Läs mer om Facebook och sociala nätverk.