Facebook Just Commoditized Geo-location to Death

Facebook Just Commoditized Geo-location to Death

Facebook Just Commoditized Geo-location to Death

Som vi publicerade tidigare förnekade Mark Zuckerberg officiellt rykten om Facebook Phone och förklarade att företaget kommer att förbli en “social” mjukvaruutvecklare … Sedan meddelade han att de släppte sina plats-API: er som gör det möjligt för utvecklare som Yelp, Loopt eller Gowalla att automatiskt mata Facebook-platsplattformen med sina användares exakta positioner i rymden. Tidigare uppdaterade den här typen av applikationer bara Facebook-flödet med platsinformation “i text”. Mark kan vara väldigt glad: nu kommer alla dessa utvecklare att “arbeta för honom” … gratis.

Under presentationen visade han till och med en “Happy people” -diagram (se bilden nedan), relaterad till lanseringen av Single Sign-on-knappen: det gör att mobilanvändare kan logga in en gång i Facebook-appen och alla andra mobilappar som stöder funktionen kräver inte att de loggar in. Sam Altman, VD, Loopt, hade svårt att få sin demo att fungera … Kanske var det bördan att veta att han precis har ”kommodiserats till döds” … Hans app samlar nu i princip data till Facebook gratis.

Android-användare kommer att bli lyckligare idag eftersom Facebook Android-uppdateringen är tillgänglig nu (den har legat efter iPhone-versionen), även om användarna fortfarande klagar över bristen på Push-aviseringar.

Åh, och iPad-användare kan vänta på en ny app: Facebooks VD sa att iPad är ”inte mobil”, så det finns inget behov av en app.

Facebook Just Commoditized Geo-location to Death

Arkiverad i topphistorier> Webb. Läs mer om Api, Facebook och GPS.