Facebook kan ha ett svar på deras falska nyhetsproblem

Facebook lappar iOS-fel som aktiverade kameran utan användarkunskap

facebook-logo-liknandeEn av de frågor som Facebook står inför just nu är att hantera falska nyheter, där den sociala medieplattformen har anklagats för att låta sådana artiklar springa ut. Företaget har uppgett att de planerar att förbjuda falska nyhetswebbplatser från sitt annonsnätverk i hopp om att minska sina intäkter kan avskräcka sådana webbplatser.

Enligt Business Insider verkar det som om de också kan ha en annan lösning på gång. Kallad “Samlingar”, det verkar som att den här funktionen kommer att likna Snapchats Discover-sektion där innehållet har handplockats (därmed mänskligt kuraterat) av mediepartner. Detta innebär att människor väljer innehållet som ska marknadsföras i motsats till att förlita sig på AI för att föreslå artiklar där det ibland av misstag kan marknadsföra falska nyhetswebbplatser.

Rapporten från Business Insider antyder att Facebook redan har arbetat med olika underhållnings- och medieföretag under de senaste veckorna för att skapa innehåll för detta nya avsnitt “Samlingar”, där det manuellt kommer att införas i nyhetsflöden för sina användare hjälpa till att ge den en bredare räckvidd.

Det är oklart om vilken typ av innehåll vi kan förvänta oss, men vi måste undra hur detta kan skilja sig från Facebooks Notify-app från förra året som syftade till att göra något liknande, men tyvärr stängdes av mindre än ett år senare.

Arkiverat i Allmänt> Rykten. Läs mer om Facebook.