Facebook-kommentarer kan nu visa rikt innehåll

Facebook rich comments

Facebook-rika kommentarerEn sak bra med Facebook är hur den ständigt förnyar och uppdaterar sig själv. Även om inte alla kanske håller med om de nya funktionerna som de implementerar och tvingar sina användare att använda, har Facebook kommit långt sedan starten för ungefär 7 år sedan. Från fotomärkning, ansiktsigenkänning, “Gilla” -knappen och infödda videosamtal är tjänsten verkligen ett enda stopp för alla dina sociala internetbehov.

I går meddelade Facebook en ny funktion som kommer att lanseras globalt: kommentarer stöder nu rikt innehåll. Tidigare var rikt innehåll bara tillgängligt när användare skrev ett nytt inlägg på sina väggar. Nu kan användare klistra in webbadresser i kommentarer som sedan automatiskt utvidgas för att ge en förhandsgranskning av vad länken handlar om. Det betyder att användare vet vad de kommer in på innan de klickar på en länk, och om det är en video kan de bara spela upp den från kommentarrutan själv utan att behöva lämna Facebook.

En användbar funktion som utan tvekan många kommer att hitta användbara – åtminstone vet jag att jag gör det. Hur är det med dig? Har Facebook träffat eller missat märket med den här nya funktionen?

Filed in Web. Läs mer om Facebook och Update.