Facebook lägger till Donera-knapp till livevideor och inlägg

facebook-live-donations

facebook-live-donationerVi är säkra på att några av er har sett på TV: n tidigare där människor försöker samla in pengar för en välgörenhetsorganisation eller för en sak live på TV. Nu verkar det som om Facebook vill ge samma funktionalitet till sina Facebook Live-videor genom att lägga till en Donation-knapp i videor och inlägg.

Enligt Facebook, ”I juni började vi hjälpa människor att samla in pengar genom insamlingar för en första grupp ideella organisationer direkt på Facebook. Idag utökar vi dessa verktyg så att människor kan samla in mer än 750 000 ideella organisationer och lägga till en donationsknapp i livevideor och inlägg. ”

Företaget tillägger också att de kommer att starta den här nya funktionen för Movember-rörelsen. ”Under november månad kan människor i USA använda Facebook för att samla in donationer och öka medvetenheten om deras Movember Foundation-kampanj till stöd för mäns hälsa. De kommer att kunna synkronisera sina insamlingar och sedan samla in pengar via både Movember.com och Facebook. ”

Som företaget noterar har de skapat olika vägar för insamling tidigare, så det här är inte precis en ny strävan. Live-donationsknappen är dock och det kommer att bli intressant att se hur varumärken eller kändisar kommer att försöka utnyttja den för olika orsaker i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.