Facebook lanserar gruppchatt, ny design och videosamtal

Facebook Skype

Facebook Skype

På Facebooks huvudkontor idag meddelade Mark Zuckerberg lanseringen av några spännande nya funktioner till världens mest populära sociala nätverk, Facebook. Efter att ha spenderat de senaste sex månaderna på de flesta av dessa funktioner ser det ut som om sommarlovet för Facebook-användare kommer att bli mycket bättre med avtäckningen av Group Chat, en förbättrad design för chattkompislistan och videosamtal.

Gruppchatt

Du kanske tänker: men Facebook-grupper har redan den här funktionen, vad är så nytt med det? Tja, med den nya funktionen för Facebook-gruppchatt behöver användare inte längre starta en ny grupp för att starta en gruppchatt. Allt du behöver göra är att klicka på knappen bjud in en vän i chattfönstret, skriv in namnet på den vän som du vill gå med i konversationen och du är redo! Om någon av chattdeltagarna inte är tillgänglig just nu, kommer de att få en sammanfattning av chattloggen vid ett senare tillfälle när den är över. Dessa grupper kan enkelt bildas och lösas efter eget val, vilket gör det annorlunda än det nuvarande genomförandet av Group Chat.

Ny design

För närvarande är det ganska svårt att veta vilken av dina vänner som är online just nu – allt du har är en liten ansiktssamling i sidofältet på din Facebook-hemsida och kompislistan för att välja namn att chatta med. Om du är dålig att känna igen miniatyrbilder fungerar inte den första metoden för dig och den andra är inte mycket bättre. Nåväl, Facebook kommer att lansera en ny design som utnyttjar hela webbläsarens bredd och visa genom att införa ett nytt sidofält som skalas efter hur stor din skärm är. I den här listan kommer användarna att få tillgång till sina mest kontaktade vänner med bara ett klick. Att inte nämna den större miniatyren och namnet kommer att vara användbart för att hjälpa användare att identifiera vem de vill chatta med.

Videosamtal

Slutligen har Facebook meddelat att de har samarbetat med Skype för att överföra en av de mest efterfrågade funktionerna till Facebook: videosamtal. Den nya videosamtalfunktionen för Facebook är i grunden en förenklad process som gör det möjligt för alla med ett Facebook-konto att enkelt starta ett videosamtal. Användare kan initiera videosamtal från en väns profil eller via Facebook Chat-programmet med bara några få klick. Första gången användare måste ladda ner ett litet plugin för att det ska fungera, men utöver det inställda steget för det första samtalet är allt de behöver göra att bara klicka på “svara samtal” i framtiden. Ingen registrering för Skype behövs, inget behov av att ladda ner ett externt program eller utföra alltför komplicerade inställningar. Klicka bara och starta videosamtal.

Alla funktioner kommer att lanseras idag för skrivbordsversionen av webbplatsen. Inget ord om när Facebook-videosamtal kommer till mobilen, men jag är säker på att det inte borde vara för lång tid att gå. Om din Facebook inte har uppdaterats med de nya funktionerna ännu – oroa dig inte, det kommer att ta ett tag att uppdatera konton för 750 miljoner användare. Ja det stämmer – Facebook har också nått en ny höjdpunkt på 750 miljoner användare. 1 miljard borde inte vara för långt borta.

Facebook nya funktioner

Filed in Web. Läs mer om chatt, Facebook, start, Skype, uppdatering, video, videosamtal och videosamtal.