Facebook Live Scheduling-funktion tillkännagiven

Facebook Live Scheduling-funktion tillkännagiven

facebook-live-schemaJust nu låter Facebook Live dig strömma var du än är när du vill. Klicka bara på knappen så är du klar. Men vad händer om du vill meddela dina vänner / anhängare i förväg vilken tid du kommer att vara live? Du kan göra det genom att lägga upp en statusuppdatering, men Facebook har sedan dess meddelat en ny funktion som låter dig schemalägga dina liveströmmar.

Enligt Facebook, ”Att schemalägga en livevideo gör det lättare att bygga förväntningar och surra med din publik innan din sändning börjar, så att du kan börja starkt med en publik redan samlad. När du schemalägger en livevideo publiceras ett tillkännagivandepost till News Feed där dina fans på Facebook får veta att sändningen kommer. ”

Dessutom kan de som kan se inlägget välja att få en engångspåminnelse när evenemanget ska börja. De kan sedan gå med i en förutsänd lobby där de kan interagera med andra användare som också väntar på att evenemanget ska börja, ungefär som om du var på ett evenemang personligen.

Innan du blir för upphetsad, notera att den här funktionen endast är tillgänglig för verifierade sidor just nu. Men med tanke på att Facebook Live också brukade vara begränsat till “kändisar” innan de öppnades för allmänheten, kan vi bara föreställa oss att den här funktionen så småningom också kommer att vara tillgänglig för alla andra.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.