Facebook Messenger-appen nu tillgänglig

Facebook Messenger

Facebook MessengerKommer du ihåg Facebook Messaging-appen som vi täckte ett par igår? Tja, det ser ut som att appen nu är tillgänglig för nedladdning. Facebook Messenger ger användarna ett snabbare sätt att komma i kontakt med sina Facebook-vänner med hjälp av en fristående app. Användare behöver inte längre starta Facebook-appen och sedan gå till meddelandefunktionen – de kan bara köra Messenger-appen och börja därifrån.

För tillfället känns det som en förhärligad version av den vanliga meddelandefunktionen som finns i den vanliga appen, men den har några snygga funktioner som delning av plats och gruppmeddelanden. Nackdelen med appen är att användare, till skillnad från Facebook-chatt, inte kommer att kunna se vem som är online eller inte. Men den goda nyheten är att om en person är ditt meddelande inte finns på Facebook kommer meddelandet att skickas som ett SMS-meddelande till den personen – förutsatt att de registrerade ett telefonnummer till sin profil. Detta gör det möjligt för användare att komma i kontakt med sina offlinevänner utan att behöva sitt mobilnummer – en funktion som andra meddelandetjänster saknar just nu.

Facebook Messenger är nu tillgängligt för iOS- och Android-enheter från Apple App Store och Android Market. Ge det en virvel och låt oss veta vad du tycker.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Android, appar, Facebook, iOS och Messenger.