Facebook Messenger chattbots har precis uppdaterats

Facebook Messenger chattbots har precis uppdaterats

messenger chat botTillbaka i juli rapporterade vi att Facebook meddelade att dess Messenger-plattform skulle få chattbots. Om du inte känner till konceptet är chattbots i princip tänkt att imitera en verklig människa när det gäller kundsupport, vilket innebär att du kan ställa alla slags frågor och få frågor direkt.

Du behöver inte heller vänta i en kö som tidigare där mänsklig kundtjänstsupportpersonal skulle behöva ta hand om en person i taget. Det ser ut som att Facebook blir mer seriöst om sina bots eftersom de har meddelat en uppdatering som de släpper ut för sin Messenger-plattform vilket i grunden gör sina bots mer interaktiva.

Till att börja med är en av funktionerna snabbt svar. Enligt Facebook, ”Snabba svar ger en mer guidad upplevelse för människor när de interagerar med din bot, vilket hjälper till att ställa förväntningar på vad bot kan göra. De innehåller upp till tio dynamiska knappar som direkt stämmer överens med det senaste meddelandet från företaget – vilket gör det lättare att ha en automatiserad konversation med människor. ”

Det finns också en ihållande menyfunktion som gör det lättare för användare som inte alltid behöver komma ihåg textkommandona. ”Navigationen för din bot med stöd för upp till fem åtgärder. Detta eliminerar behovet av att människor kommer ihåg textkommandon och ger ett utmärkt sätt att starta om flödet eller åberopa inställningar. Detta kommer att hjälpa till med bot-engagemang och konsistens. ” Dessa ändringar bör redan genomföras, så om du använder Messenger-chattbotarna då och då bör du hitta upplevelsen lite bättre.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Facebook och Messenger.