Facebook och Google tar enligt uppgift bort extremistiska videor online

Facebook och Google tar enligt uppgift bort extremistiska videor online

YoutubeDet finns gott om olämpliga videor på nätet och eftersom företag som YouTube och Facebook och Google inte kan polisera varje video själva, är det oftast åt användarna att rapportera att dessa videor ska tas bort. Enligt en rapport från Reuters verkar det dock som företag som Facebook och Google tar en mer proaktiv strategi.

Rapporten hävdar att dessa företag aktivt har tagit bort extremistiska videor från sina plattformar. Tydligen har de distribuerat system som kan upptäcka och ta bort videor som är relaterade till Islamiska staten, eller videor som har liknande karaktär. Det kan också upptäcka när videorna läggs om och försöker förhindra att det händer.

Det är inte förvånande att de inblandade företagen inte kommenterade systemet på plats, som hur det fungerar och hur det används, men vissa har spekulerat i att det kan innebära att videorna kontrolleras mot en databas med tidigare flaggade videor som redan har identifierats som ”extremistiska”. i naturen, även om detta bara är spekulation för nu.

Om rapporterna är sanna är det intressant att se hur detta kan fungera mot tidigare studier, vilket tyder på att ibland en ökad syn på extremistiska videor kan vara ett tecken på att en attack håller på att äga rum.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Google.