Facebook Prenumerationsknapp: Spela Catch-Up With Google+

facebook subscribe-button

facebook prenumerera-knapp

Facebook-prenumerationsknappar har börjat dyka upp på Facebook. Det här är helt klart ett drag som efterliknar Twitter och Google+. Det är vettigt eftersom funktionen faktiskt är användbar och utan tvekan “nödvändig” för Facebook om den vill locka eller behålla “stjärnkraft” i sitt system. Sanningen är: de flesta kommer inte att behöva eller bry sig om att vara en “sändare”, men “inflytelserika människor” som har ett stort anhängare på Twitter eller Google+ kommer att uppskatta detta nya tillägg. Naturligtvis kommer deras följare troligen att välkomna denna Facebook-uppgradering.

Hur det fungerar

Nu kan användare prenumerera på Facebook-flöden för människor som de inte är “vänner” med. Men varje användare kan styra om deras flöde är offentligt eller privat. Besök den här sidan om du vill tillåta prenumerationer på ditt konto. För allmän hjälp om detta ämne, gå till det här.

Du kan aktivera / inaktivera kommentarer eller aviseringar från den här dialogrutan

Om du bara vill “följa” någon, leta efter “prenumerera” -knappen längst upp till höger i personens profil. Klicka på den och välj vilken typ av innehåll du vill följa. Sammantaget tror jag att detta är ett bekvämt sätt att följa hör vad människor har att säga, utan att bli deras “vänner”.

Vic Gundotra

Till exempel verkar Vic Gundotra, en Google-chef, populär på Facebook eftersom systemet rekommenderade honom till mig. Det är delvis hur ett mycket litet antal människor får en enorm följd ganska snabbt.

Det är ett bra drag från Facebook, även om det har gjorts under press från Google+. För närvarande ser det ut som om alla användare kan aktivera prenumerationer på sitt konto, även om det faktiskt bara kan visas i din profil om några dagar.

Filed in Web. Läs mer om Facebook, Google, sociala nätverk och Twitter.