Facebook rullar ut verktyg för att förebygga självmord

Facebook rullar ut verktyg för att förebygga självmord

fb förebyggande av självmordIbland handlar statusuppdateringarna vi ser på Facebook inte alltid om att tillkännage och fira milstolpar i livet, som att gifta sig, få en bebis, flytta till ett nytt land, starta ett eget företag och så vidare. Ibland är dessa uppdateringar faktiskt ett rop om hjälp från någon självmord som vi kanske missar.

Detta är något Facebook hoppas kunna förändras eftersom de nyligen har börjat lansera verktyg för att förebygga självmord för användarna. Dessa verktyg kommer att finnas tillgängliga via en rullgardinsmeny där användare kan rapportera inlägg som sedan kommer att flaggas av Facebooks globala community-verksamhet, som sedan övervakar inlägget för att säkerställa att personen inte är självmord.

Användare som flaggar inläggen kan också skicka ett Facebook-meddelande direkt eller samordna med en gemensam vän för att ta reda på ett sätt att nå ut och hjälpa den behövande. Facebook kommer till och med att ge förslag på vilken typ av meddelanden som de tror skulle vara effektiva / användbara i sådana situationer, som enligt Vanessa Callison-Burch, en Facebook-produktchef som arbetar med projektet, “Människor vill verkligen hjälpa till, men ofta vet de bara inte vad de ska säga, vad de ska göra eller hur de kan hjälpa sina vänner.”

Under åren verkar det som om många icke-statliga organisationer och forskare har drivit Facebook att vara mer involverade och att öka sitt spel för att förhindra självmord, och det verkar som om det här verktyget är ett steg i rätt riktning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.