Facebook svarar på påståenden om att censurera konservativa nyheter

Användare kan nu beskriva sina kön på Facebook

Listan över trender är en plats där Facebook lyfter fram berättelser som får mycket grepp på världens största sociala nätverk. Om en berättelse finns i listan råkar det få mycket trafik från Facebook, som man kan förvänta sig. Facebook litar enligt uppgift på mänskliga kuratorer för att hantera listan och igår hävdade en rapport att entreprenörer som arbetar för Facebook rutinmässigt utelämnade konservativa nyheter från att visas i Trending Topics. Facebook har nu svarat på dessa påståenden.

Flera tidigare curatorer för företaget berättade för skrivaren att ämnen som är populära bland konservativa uteslutits från listan och att om en berättelse som övervägs för införande kommer från en konservativ nyhetsbutik, skulle kuratorer försöka hitta samma historia på ett mer neutralt uttag.

I ett uttalande till oss säger en Facebook-talesman att företaget tar anklagelser om partiskhet mycket seriöst och att det sociala nätverket är en plattform för människor och perspektiv från hela det politiska spektrumet.

”Det finns strikta riktlinjer för granskningsteamet för att säkerställa konsekvens och neutralitet. Dessa riktlinjer tillåter inte undertryckande av politiska perspektiv. De tillåter inte heller att en synpunkt prioriteras framför en annan eller ett nyhetsuttag framför en annan. Dessa riktlinjer förbjuder inte att någon nyhet kommer att visas i Trending Topics, säger talesmannen.

Det verkar som om Facebook vill vila den här frågan och vill rensa upp alla missuppfattningar som människor kan ha om att avsiktligt utelämna konservativa nyheter.

Filed in Web. Läs mer om Facebook.