Facebook Testing Prisma & Snapchat Filter For Its Photos Feature

Facebook Testing Prisma & Snapchat Filter For Its Photos Feature

Ända sedan det avslöjades att Facebook hade försökt (och misslyckats) med att förvärva Snapchat har det sociala nätverket långsamt införlivat Snapchat-liknande funktioner över sin plattform. Vi såg till exempel att Facebook introducerade Snapchats berättelsesfunktioner till Instagram, och det ser ut som om vi också kan förvänta oss Snapchat-liknande filter på Facebook.

Enligt en rapport från TechCrunch verkar det som om Facebook för närvarande testar några filter för kameran i appen som liknar de som erbjuds av Prisma och Snapchat. För de som inte känner till Prisma är den förra en app som tillämpar filter på foton på ett “smartare” sätt, tack vare den AI som används för att avgöra hur man bäst ska tillämpa dem.

Vi är inte säkra på om Facebooks filter kommer att få samma utseende, men det kommer att finnas där om du väljer att använda det. TechCrunch rapporterar att Facebook kommer att göra några ändringar i hur kameran lanseras, som sveper in från höger sida. Användare kan också välja att dela dessa foton och videor privat via Facebook Direct-inkorgsfunktionen, i motsats till att den offentliggörs i ditt nyhetsflöde.

Testet sägs ha börjat i Irland, men Facebook förväntar sig att det så småningom kommer att släppas globalt, även om ingen tidslinje har specificerats. Under tiden kan du kolla in videon ovan som visar några av kamerans filter i aktion.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om appar, Facebook, Prisma och Snapchat.