Facebook-tidsgränsen kan snart tas bort

Facebook-tidsgränsen kan snart tas bort

facebook-kontinuerlig-live-videoVi är inte säkra på hur många av er som faktiskt har använt Facebook Live, men plattformen har begränsningar, till exempel att varje direktsändning endast får köras i max 90 minuter. För de flesta av oss är det nog mer än tillräckligt, men för vissa kan det vara för kort. Det verkar dock som att Facebook snart kan ta bort tidsgränsen.

Enligt en rapport från TechCrunch har Facebook introducerat ett nytt API som har gjort sin väg till några av Facebooks sändningspartners, som Explore.org som har testat det med live puppycams. Låter bra, men det finns en fångst och det är om du bestämmer dig för att hålla din ström igång på obestämd tid kommer Facebook inte att spara dina bilder när du är klar.

Enligt Facebooks chef för video Fidji Simo, ”Vi har redan sett några intressanta användningsfall – till exempel användes det av Explore.org för att driva naturkameror – och vi ser fram emot att se vad Live API-utvecklare kommer med i framtiden. Vi förväntar oss att utvecklare och utgivare blir kreativa med den nya möjligheten. ”

Det är oklart vem som kan behöva en 24-timmars direktsändning, men vi gissar att den kan användas för att täcka händelser som pågår längre än 90 minuter. Eller kanske är det för dem som gillar att titta på tidsförlopp i naturen eller på offentliga platser, hur som helst låter det som om alternativet snart kan göras tillgängligt för er.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.