Facebook VD använder detta trick för att undvika att bli spionerat

Mark Zuckerberg ska enligt uppgift vittna inför kongressen om dataskandalen

iran-kallelse-zuck

Mark Zuckerberg är medgrundare och VD för världens största sociala nätverk. Han vill verkligen att vi ska dela allt på Facebook, vare sig det är våra foton, sorger, triumfer, och nu vill han till och med att vi ska plocka upp våra telefoner och börja leva direkt. Många integritetsförespråkare talar regelbundet mot Facebook, men om det enda du är orolig för är att bli spionerad av regeringen eller hackare kanske du vill använda detta enkla trick som Zuckerberg själv följer.

Zuckerberg publicerade ett foto på Facebook för att fira Instagram och nå 500 miljoner användare. Det är en ganska stor milstolpe för det Facebook-ägda företaget, så det passar också för Zuck att visa stöd.

Bilden ser tillräckligt enkelt ut, men om du tittar noggrant som Chris Olson såg att både kameran och mikrofonen på Zuckerbergs bärbara dator är täckta med tejpbitar. Det är en ganska lågteknologisk lösning för att säkerställa att även om hackare tar kontroll över din dator kan de inte lyssna på dina konversationer eller använda din kamera för att spionera på dig.

Kanske kan vi förstå varför Zuckerberg känner sig paranoid över att han bevakas. Han är en av de mest kraftfulla figurerna i teknikindustrin förutom det faktum att han har en betydande summa pengar, så det är vettigt även om det verkar lite ironiskt.

3 saker om detta foto av Zuck:

Kamera täckt med tejp
Mikrofonuttag täckt med tejp
E-postklient är Thunderbird pic.twitter.com/vdQlF7RjQt

– Chris Olson (@topherolson) 21 juni 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Mark Zuckerberg.