Facebook vet vilka webbplatser du har besökt

Facebook tracking

Facebook-spårningFacebook är på väg till världsherravälde. Det är ganska omöjligt att upptäcka en webbplats som inte längre har en Facebook “Gilla” eller “Dela” -knapp. Om du undrar varför beror det på att Facebook-knapparna visas på en tredjedel av världens 1000 mest besökta webbplatser, enligt en nyligen genomförd studie av Wall Street Journal. Och tydligen är knapparna inte bara där för att visa. Även om du inte använder deras delningsfunktioner kan de användas för att spåra var du har varit.

Tydligen så länge du är inloggad på ditt Facebook-konto och besöker en webbplats som har Facebook-knappen – Facebook vet att du är där. Medan Facebook-representanter har hävdat att såvida inte liknande-knappen klickas samlas ingen information in. Men en undersökning av koden hittade förekomster av objekt och variabler med namnet “CavalryLogger” och “dimension-tracking” men vi tror att widgetsna spårar våra surfvanor för att generera relevanta annonser mer än för något annat.

Så för de av er som inte vill att dina webbsurfingaktiviteter ska övervakas, undvik att använda delningsknapparna, undvik webbplatser som har delningsknappar, logga ut från ditt Facebook-konto innan du surfar eller surfa på webbplatser i det privata läget på din webb webbläsare (dvs. inkognitoläge för Chrome). Återigen, om du var så bekymrad över din integritet, skulle jag påpeka det uppenbara och säga att du inte borde ha registrerat dig med Facebook i första hand. Hur många av er tycker att Facebook som spårar dina surfaktiviteter är ett problem?

Filed in Web. Läs mer om Facebook, Sekretess, Säkerhet, Dela och spåra.