Facebook vill hjälpa till att stabilisera 360-graders videor

Facebook vill hjälpa till att stabilisera 360-graders videor

360-i-nyhetsflödeEn av nackdelarna med virtuell verklighet är rörelsesjuka, och det är något som hårdvaruutvecklare har arbetat med att försöka eliminera helt. Hittills har vi inte riktigt hört många klagomål om rörelsesjuka, men det finns alltid utrymme för förbättringar och det är något som Facebook tror att de kan hjälpa till med.

Företaget har nyligen meddelat att de testar en algoritm som de hävdar kommer att hjälpa till att stabilisera 360-graders videor. Dessa videor är en funktion på Facebook och när de är ihopkopplade med ett VR-headset, låter användare se innehåll i virtuell verklighet som foton och videor. Nu är foton statiska så det är inte riktigt ett problem, men videor rör sig så som ni kan föreställa er, om det inte spelas in ordentligt i första hand, kan slutresultatet ibland vara lite skakigt.

Enligt Facebook, “Detta tillvägagångssätt använder en ny” deformerad rotation “-rörelsesmodell som vi designade speciellt för 360-video och en ny hybrid 3D-2D-teknik för att optimera modellparametrarna för att göra skakiga 360-videor otroligt smidiga.” Du kan faktiskt se vilken stor skillnad stabilisering gör på Facebooks webbplats.

Det bör dock noteras att det fortfarande måste finnas en hel del arbete att göra innan tekniken är tillgänglig för alla, men det är bra att veta att Facebook försöker göra något åt ​​det, så håll ett öga på det i framtiden. Under tiden kanske videografer som försöker fånga 360 grader kanske vill överväga att själva investera i någon stabiliseringsutrustning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Virtual Reality (VR).