Facebook vill sätta stopp för anonymiteten

Facebook profile

Facebook profilVid en presentation värd Marie Claire-tidningen om cybermobbning och sociala medier idag, Randi Zuckerberg, syster till Mark Zuckerberg (Facebooks skapare), uppgav hon att Facebook kanske tvingar alla att använda sina riktiga namn på sina profiler. Uppenbarligen leder anonymitet till oansvarigt beteende på internet (dvs. mobbning, trakasserier) och det sociala nätverket vill sätta stopp för det.

Här är vad hon hade att säga om situationen: ”användningen av riktiga namn online kan hjälpa till att begränsa mobbning och trakasserier på nätet. Jag tror att anonymitet på Internet måste försvinna … Människor beter sig mycket bättre när de har sina riktiga namn nere. … Jag tror att människor gömmer sig bakom anonymitet och de känner att de kan säga vad de vill bakom stängda dörrar … Det finns så mycket mer vi kan göra … Vi försöker aktivt att arbeta med partners som Common Sense Media och vår säkerhetsrådgivande kommitté. ”

Även om det är vettigt, inte alla som gömmer sig bakom ett falskt namn agerar oansvarigt – vissa människor vill bara inte ha sina detaljer över hela internet, medan de vill behålla en anslutning med sina vänner och familj i onlinevärlden. Att tvinga dem att använda sina riktiga namn verkar onödigt och lite orättvist tycker du inte?

Sedan finns det också människor som har använt ett smeknamn sedan de var unga och det fastnade – med alla deras vänner och familj som hänvisade till dem med sitt ”falska namn”. Att använda ett riktigt namn i denna situation kan också orsaka förvirring för människor som försöker återansluta i framtiden. Och låt oss inte glömma hela frågan om att Mark Zuckerberg (advokaten) förbjuds från Facebook eftersom han har samma namn som Facebooks skapare. Vad anser du om den här frågan? Ska Facebook-användare tvingas använda sina riktiga namn?

Filed in Web. Läs mer om Facebook och sekretess.