Facebooks rekommendationer är ett formellt sätt att få förslag

Facebooks rekommendationer är ett formellt sätt att få förslag

facebook-rekommendationerAnta att du planerar att resa till ett land eller en stad som du aldrig har varit, och du undrar vad som kan vara kul att göra i området och vilken typ av mat som är bra att äta. Det är naturligtvis ett sätt att göra lite forskning själv, men vilket bättre sätt att utforska en stad än att få rekommendationer från lokalbefolkningen eller vänner som har varit där?

Med detta sagt har Facebook sedan introducerat en ny rekommendationsfunktion. I grund och botten innebär detta att användare gör ett inlägg på sin Facebook-sida och ber om rekommendationer i det område de befinner sig i eller planerar att besöka. Vänner kan sedan göra rekommendationer / förslag, och dessa förslag kommer sedan att markeras på din karta och sparas, vilket innebär att det sparar tid från att behöva jaga på dessa platser själv.

Enligt Facebook, ”När du skriver ett Facebook-inlägg som letar efter råd om lokala platser eller tjänster, har du möjlighet att aktivera rekommendationer för det inlägget. Om du aktiverar funktionen kan dina vänner kommentera ditt inlägg med förslag och du ser dem alla kartlagda och sparade på ett ställe. ”

Om något låter det som att det är mer som en förbättrad statusuppdatering, men vi tror också att det har en viss potential. Funktionen ska vara live men Facebook noterar att de bara rullar ut den i USA för nu, så för er utanför USA måste man vänta på att den ska ta sig till din marknad.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.