FBI bygger AI för att spåra tatueringar för att identifiera brottslingar

FBI bygger AI för att spåra tatueringar för att identifiera brottslingar

Bildkredit - elmimmo

Bildkredit – elmimmo @ Flickr

Det är ingen hemlighet att det fortfarande finns många där ute som associerar tatueringar med brottslingar. När allt kommer omkring finns det många bra exempel på hur vissa gäng använder tatueringar för att identifiera sina medlemmar, eller gillar hur vissa tatueringsdesigner är avsedda att symbolisera brott. Polisen har länge förlitat sig på databaser och fotoböcker för att identifiera tatueringar på brottslingar.

Det verkar dock som om dagarna med att borras över böcker inte längre kommer att vara nödvändiga eftersom FBI bygger ett AI-spårningsverktyg för att hjälpa till att identifiera brottslingar. Detta verktyg har utvecklats sedan 2014 och FBI arbetar med National Institute of Standards and Technology för att uppnå detta.

Med detta verktyg skulle det automatiskt kunna identifiera och associera brottslingar som en del av ett visst gäng. Även om det låter ganska effektivt, anser Electronic Frontier Foundation (EFF) att det skulle kunna kränka rättigheterna för första ändringen, eftersom tatueringar av många anses vara en talform.

Dessutom finns det farhågor om att ett sådant system kanske inte tar vissa mönster i sitt sammanhang eller varför människor får dem. Till exempel kan någon med ett kriminellt förflutna ha kriminella / gängrelaterade mönster, men det var kanske för 20 år sedan och de har levt ett rent och brottfritt liv sedan dess. Med detta sagt har den första provkörningen bestående av 15 000 bilder slutförts, och det finns nu planer på att påbörja nästa fas som kommer att se 100 000 bilder från korrigeringsanläggningar över Florida, Michigan och Tennessee.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), Fbi, Legal och Privacy.