FBI-direktören vill att du ska täcka över din webbkamera

FBI-direktören vill att du ska täcka över din webbkamera

mark-zuckerberg-tape-webbkameraSkulle det vara ironiskt att mannen som lammade Apple och Googles krypteringsinsatser och för att försöka skapa ett prejudikat genom att be Apple att låsa upp en iPhone ger allmänheten råd om hur man skyddar deras integritet? Det är ganska mycket vad FBI-regissören James Comey gör under en konferens nyligen på Center for Strategic and International Studies.

Under konferensen föreslog Comey att det är ett bra sätt att skydda din integritet att täcka över din webbkamera. Enligt Comey, ”Det finns några förnuftiga saker du borde göra, och det är en av dem. Du går in på vilket statligt kontor som helst och vi har alla de små kamerasakerna som sitter ovanpå skärmen. De har alla ett litet lock som stängs ner på dem. Du gör det så att människor som inte har auktoritet inte ser på dig. Jag tycker att det är bra. ”

Det är ganska bra råd och tidigare har vi också sett Facebooks VD Mark Zuckerberg göra samma sak med sin bärbara webbkamera och mikrofon. Detta beror på att det är möjligt för hackare att fjärraktivera din webbkamera och mikrofon, vilket gör att de kan spionera på din utan din vetskap.

Tidigare har vi också hört hur vissa hackare till och med har lyckats inaktivera ljuset som visar att din webbkamera är på, vilket gör det farligare än någonsin, men vad tycker ni? Stör du faktiskt på att spela in din webbkamera och mikrofon när den inte används? Eller bryr du dig inte?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om sekretess och säkerhet.