FBI varnar utländska hackare komprometterade statliga valdatabaser

Apple har inte lappat en iPhone-exploatering upptäckt av Google Engineers

dataintrång
Federal Bureau of Investigation har stött på bevis som avslöjar att utländska hackare har äventyrat minst två statliga valdatabaser under de senaste veckorna. Byrån varnar valtjänstemän över hela landet för att förbättra säkerheten i sina system. Det finns redan en oro i landets underrättelsetjänster om att utländska hackare, särskilt ryska statssponserade hackare, skulle kunna göra en attack för att störa presidentvalet i november.

Inrikesministerns sekreterare Jeh Johnson har redan kallat till ett konferenssamtal med statliga valtjänstemän och har erbjudit avdelningens hjälp för att säkerställa att statliga omröstningssystem är säkra. Stater kan uppmana federala cybersäkerhetsexperter att söka efter sina sårbarhetssystem före valet.

Källor som är bekanta med en ”BEHOV ATT VETA mottagare” som FBI skickat ut i samband med denna attack berättar för Yahoo News att byrån misstänker utländska hackare för att rikta in sig på databaser för väljarregistrering i Arizona och Illinois.

Tjänstemän i Illinois tvingades faktiskt stänga väljarregistreringssystemet i juli i tio dagar efter att hackare kunde stjäla personuppgifter om mer än 200 000 statliga väljare. Arizona-attacken sägs vara begränsad till införandet av skadlig programvara i väljarregistreringssystemet, men man tror att inga personuppgifter exfiltrerades i attacken.

Trots att förövarna av denna cyberattack antas vara baserade utanför USA har inget särskilt land hittills fastställts av FBI, åtminstone inte offentligt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Fbi och Hacking.