FCC påstår AT&T & Verizon har kränkt nätneutralitet

FCC påstår AT&T & Verizon har kränkt nätneutralitet

fcc-nätneutralitetKonceptet och idén om nätneutralitet är ett av de hett debatterade ämnena på senare tid. I grund och botten är tanken att all data ska behandlas lika, men vissa hävdar att om ett företag vill betala för det, varför skulle inte bandbredd prioriteras för dem istället? Med detta sagt verkar det som att FCC anser att både AT&T och Verizon har brutit mot nätneutralitet.

I AT & T: s fall verkar FCC vara bekymrad över det sponsrade dataprogrammet, medan i Verizons fall är FCC orolig för operatörens FreeBee Data 360-program. Detta program ger i princip leverantörer på Go90-videoplattformen förmånsbehandling, vilket i sin tur kan ge en orättvis fördel för deras hemodlade erbjudanden.

Både AT&T och Verizon har sedan dess svarat på FCC: s påståenden. AT&T sa till Engadget, ”Det här är otroligt populära gratistjänster som är tillgängliga för miljontals kunder. Återigen kommer vi att ge FCC ytterligare information om varför regeringen inte ska ta bort en tjänst som sparar konsumenterna pengar. ”

När det gäller Verizon svarade företaget i ett uttalande som lyder: “Vi kommer att granska och svara på förfrågan på begäran. Under tiden förblir vi ganska säkra på att våra metoder är bra för konsumenterna, icke-diskriminerande och överensstämmer med gällande regler. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AT&T, FCC, Legal och Verizon.