Filmstudio använder BitTorrent för att officiellt distribuera film

Linko Manija

Linko ManijaOm det finns en fördel med piratsamhället är det hur snabbt saker kan spridas med deras tjänster. Så när det gällde att driva ut och marknadsföra en ny, relativt okänd film, har en filmproduktionsstudio som heter Iron Cat beslutat att dela sin kommande film, Barzda (The Beard) på Litauens mest populära torrent tracker, LinkoManija, tillsammans med ett antal andra spårare.

Iron Cat är inte främmande för BitTorrent, har gjort något liknande tidigare med bra resultat, därav dess villighet att ge det en andra gång. Det är bra att se företag som känner igen fördelarna med sådan användbar teknik och inte bara de negativa konnotationer som har associerats med P2P-fildelning. Det är sant att tekniken används för olaglig filhandel, men den har också sina användningsområden när den arbetar inom lagliga gränser. När allt är obskyra problem värre än piratkopiering.

Förhoppningsvis kan fler filmstudior se fördelarna (det är billigt, snabbt och effektivt) med att använda BitTorrent för att distribuera innehållet i framtiden. Hur många av er använder BitTorrent för att lagligt kolla in indiefilmer?

Filed in Web. Läs mer om Bittorrent, fildelning, internet, film och webb.