Financial Times lanserar webbappversionen av sin publikation

The Financial Times

Financial Times

Det ser ut som att Financial Times har hittat ett sätt att kringgå att ge Apple en minskning på 30% av sina vinster från tidningsabonnemang: genom användning av en webbapp. Tidningen har precis lanserat den agnostiska plattformsversionen av sin digitala tidning som kommer att “kringgå Apples iTunes Store, Googles Android Market och andra distributörer för att säkra en direkt relation med läsarna”.

Varför tänkte inte andra tidningar på detta tidigare? En webbapp är perfekt för utgivare som inte vill ge bort sina pengar till appbutiker i första hand. Med HTML5 kan webbappar vara lika fullt utrustade som deras OS-inbyggda motsvarigheter, du behöver inte ladda ner uppdateringar – webbapparna är alltid uppdaterade och du kan läsa dem på vilken enhet du vill.

Financial Times har uppgett att de fortfarande kommer att behålla sin iOS-app men de kommer att trycka på att fler användare ska plocka upp webbappen istället genom att till och med inkludera incitament som en veckas gratis åtkomst. Nu vet man inte vad Apple eller Google kommer att göra som svar på detta drag, men jag är villig att satsa på att andra utgivare antagligen kommer att gå med i webbappscenen också inom en snar framtid.

Sparad i Apple> Tabletter> Webb. Läs mer om iOS, prenumeration och webbapp.