Fitbit betalade lite för PebbleEtt sorgligt slut på sagan

Fitbit betalade lite för PebbleEtt sorgligt slut på sagan

När Fitbit tillkännagav att de köpte smartwatch-tillverkaren Pebble förra året visste vi att det var för ett lågt belopp – men inte så lågt.

Fitbits senaste resultatutgåva avslöjade att det betalade 23 miljoner dollar för Pebble, vilket är betydligt mindre än det intervall på 30-40 miljoner dollar som rapporterades vid den tiden. Vector, som Fitbit snappade upp i år, kostade det 15 miljoner dollar.

Men vi vet att vi inte är de enda som tycker att Pebble förtjänade bättre, särskilt eftersom lyxklocktillverkaren Citizen enligt uppgift erbjöd 740 miljoner dollar för företaget 2015.

Pebble fick en hel del saker rätt (batteritid!), Och drog en enorm följd som återspeglades i dess enorma Kickstarter-kampanjer. Det var en underdog – bara inte en som kunde hålla sig på topp när Apple, Google et al flyttade in i smartwatch-utrymmet.

Vad som är sorgligare är att Fitbit bara tar på sig Pebbles programvara och i huvudsak slår bort hårdvaran. Vi grävde nyligen och pratade med några insiders om hur Fitbits nästa smartklocka kommer att se ut – för om du inte redan har utarbetat det är det här som allt är på väg.

När det gäller resten av Fitbits ekonomi minskade intäkterna med 19% under fjärde kvartalet, men företaget har fortfarande mycket marknadsandelar och marginalerna är starka. På intäktssamtalet sade VD James Park att företaget återigen upprepade att Fitbit vill bilda faktorer utanför handleden. Kläder? Hörlurar? Svar på ett vykort tack.