Fitbit kan förvärva sten för 40 miljoner dollar

Fitbit kan förvärva sten för 40 miljoner dollar

sten-2
Pebble är ett smartwatchföretag som lanserade sin första produkt på Kickstarter. Crowdfunding-kampanjen visade sig vara en succé då den samlade in rekordmängden pengar för företaget. Det har tagit samma väg att lansera ytterligare produkter men med nästan alla större mobilföretag som hoppar på vagnen med liknande produkter blir det svårare för Pebble att trivas. Enligt en rapport kan Fitbit sluta förvärva Pebble för 40 miljoner dollar.

Ingenting har officiellt meddelats ännu men de potentiella siffrorna som slängs visar att Pebble har missat sin gyllene biljett.

Den konventionella klocktillverkaren Citizen sägs ha erbjudit 740 miljoner dollar för Pebble 2015 medan Intel sägs ha gjort ett erbjudande för 70 miljoner dollar nyligen. Pebbles VD Eric Migicovsky vägrade båda erbjudandena och nu sägs det att Fitbit sannolikt kommer att förvärva företaget för någonstans mellan $ 34- $ 40 miljoner.

Fitbit kanske vill spendera så mycket pengar på Pebble eftersom de vill ha immateriella rättigheter och programvara. Informationen rapporterar att när förvärvet går igenom kommer Fitbit att stänga företaget och sluta sälja sina produkter över tid. Pebble som vi känner den kan bita i dammet för gott.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Fitbit och Pebble.