Fitbit Surge lägger till cykelfunktioner Utomhus cykelspårning för att komma till den första stora uppdateringen av Surge-programvaran

Fitbit Surge lägger till cykelfunktioner Utomhus cykelspårning för att komma till den första stora uppdateringen av Surge-programvaran

Fitbit har meddelat att dess multisport “superklocka” – Fitbit Surge – kommer att förstärkas av en mjukvaruuppdatering som möjliggör spårning av cyklar utomhus.

Fitbit Surge har GPS och kontinuerlig pulsmätning och det finns totalt åtta sensorer inbyggda i klockan.

Viktig läsning: Bästa fitnessspårare

De dedikerade cykelfunktionerna innebär att du kan spåra statistik som avstånd, varaktighet, genomsnittlig hastighet, hjärtfrekvens och förbrända kalorier; med dina cykelmått synkroniserat trådlöst till Fitbit-appen.

Som med de löpande aspekterna av Fitbits plattform kommer du att kunna se dina rutter som ritats av GPS-radion inbyggd i enheten.

Varningsbara domar: Fitbit Charge HR-recension & Granskning av Fitbit Surge

“Våra användare är passionerade för fitness och har konsekvent efterfrågat ett sätt att spåra sin cykelaktivitet utomhus. Vi levererar den här funktionen på Fitbit Surge för aktiva konsumenter som vill spåra och bättre förstå prestanda under åkattraktioner, förutom deras andra träningspass,” sa Tim Roberts, VP för Interactive, Fitbit.

“Vårt mål är att ge användarna de verktyg som krävs för att spåra deras träning och belöna dem för att göra de aktiviteter de älskar att göra mest – som att cykla och springa.”

I våra senaste Fitbit-recensioner har vi klagat över att du inte kan ha flera enheter associerade med Fitbit-appen. men det har sorterats nu eftersom den här nya uppdateringen också ger stöd för flera spårare. Appen upptäcker automatiskt vilken av dina Fitbits du har på dig.

Fitbit Surge-cykeluppdateringen kommer att finnas tillgänglig i USA i april, med en bredare version planerad efter det.