Företag eller politiker kan inte marknadsföra sig i Minecraft

Studenter i Japan håller examensceremoni i Minecraft

minecraft-xboxoneeditionDet finns många företag, kändisar och politiker som kommer att dra nytta av popkulturen i ett försök att marknadsföra sig, oavsett om det är att delta i en viral dansvideo, använda populära appar, visas för TV och så vidare. Detta är normalt och förväntas ganska mycket, men uppenbarligen är det också något som folket på Mojang inte vill ha när det gäller deras spel Minecraft.

I ett blogginlägg på Mojangs webbplats belyste utvecklaren några ändringar som de har gjort i sina riktlinjer som ganska mycket säger att företag och politiker inte tillåter att marknadsföra sig i spelet. Till exempel får de inte bygga ett Minecraft-mod eller en server som marknadsför en ospelbar och orelaterad produkt, som att marknadsföra en restaurang som är gjord av Minecraft-block.

De kan inte heller använda Minecraft för att bygga en karta eller mod eller en TV-show eller film, eller återskapa en trailer med spelet. Mojang noterar dock att detta endast gäller företag och individer som kan använda spelet för kommersiella / reklamändamål (eller som anlitat någon för att göra det åt dem).

De påpekar att fans och vanliga spelare är mer än välkomna att fortsätta göra vad de gör, så om du försöker återskapa Game of Thrones öppningssekvens i Minecraft, oroa dig inte, du kan fortsätta göra det så länge eftersom HBO inte anställde dig för att göra det.

Arkiverat i Spel> Allmänt. Läs mer om Minecraft.