Författaren till världskriget Z kommer att skriva en Minecraft-roman

Microsoft förklarar varför Minecraft för switch körs på 720p

MinecraftMinecraft har till stor del funnits som ett videospel, men med tanke på dess pixelformade design var det inte förvånande när Minecraft LEGO-apparater så småningom skapades. Med detta sagt kan vi nu förvänta oss ett nytt medium av Minecraft som kommer i form av en bok. Tillkännages av Mojang, boken kommer att skrivas av Max Brooks.

Om du inte visste är Brooks författare till Världskriget Z. Vi är inte säkra på vad handlingen kommer att bli eller vad historien kommer att handla om, men i ett inlägg på Mojangs blogg av Marsh Davis står det: ”Jag har tittat på ett tidigt utkast och det är helt fantastiskt, precis som vi visste att det skulle vara. Tänk kuboid Robinson Crusoe, men galnare: en hjälte strandad i ett okänt land, med okända regler, och lär sig att överleva mot enorma odds. ”

Enligt Brooks, ”Jag är väldigt glad över att vara en del av detta nya företag. Äntligen kan jag motivera alla de timmar jag har spenderat på att spela Minecraft. ” Att bli en bok är inte det enda nya mediet som fans av franchisen kan förvänta sig, som du kanske har hört, det finns planer på en Minecraft-film, så om du vill veta hur Minecraft med en bakgrundshistoria kan vara, kan den här boken var det.

Dubbed Minecraft: The Island, det finns inget ord om när Minecraft-romanen kommer att släppas så fansen måste bara hålla ögonen på när den släpps.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Minecraft.