Förhandsgranskning av Chromebook

Chromebook Top

Chromebook Top

Chromebook-bärbar dator

Vi bloggade Google I / O-nyckeln på onsdagen där stora meddelanden gjordes, inklusive lanseringen av Google Chromebook-datorer tillverkade av Samsung och Acer som kommer att finnas tillgängliga den 15 juni i USA för 449 $ (Samsung WiFi-version), 499 $ (Samsung WiFi + 3G-version) och $ 349 (Acer).

”Framtiden är på webben” … ”i en webbläsare”, säger Google, så sökjätten tar sin dröm till marknaden i form av Chromebook.

För de som inte följde Googles datorhistoria, eftersom betamodellen med kodnamnet CR-48 lanserades förra året, här är affären: Chromebook kör Chrome OS och användare har endast tillgång till data och applikationer från webben via Chrome Browser . Google hävdar att den här nya “datormodellen” möjliggör en högre säkerhetsnivå, eftersom användare inte behöver installera antivirusprogram, utan istället förlitar sig på webbtjänster och Googles “flera lager” -säkerhet inklusive sandboxning, datakryptering och verifierad start. funktioner som fanns i CR-48, gå till den här sidan och den här sidan för att få en detaljerad översikt.

Hårdvarufunktioner höjdpunkter

Chromebook

Chromebook körs – startas på 8 sekunder

Samsung Series 5 Chromebook har en 12,1-tums ”SuperBright” -skärm med 16:10-förhållande, en Intel dual-core N570-processor, en inbyggd HD-webbkamera och Sundar Pichai, SVP för Chrome, berättade på scenen att batteriet räcker för en arbetsdag – Samsungs beräknade tid är 8,5 timmar. Acer har en 11,6-tums skärm och erbjuder 6,5 timmars batteritid. Google älskar att berömma de 8 sekunders starttid för båda datorerna och när jag sover Chromebook vaknar på 1 sekund har jag kollat ​​det när jag fick händerna på enheten.

Chromebook SD, SDHC-kortplats

Chromebook SD, SDHC-kortplats

Den mycket efterfrågade funktionen från CR-48-testprogrammet var möjligheten att överföra foton till den bärbara datorn, så Google lade till SD-kort och USB-masslagringsstöd, men trots 60 GB intern lagring kommer människor inte att kunna lagra några filer lokalt vill Google förhindra att användare tappar data om deras Chromebook blir stulen och skadas, allt måste gå till molnet! 16 GB SSD används endast för att cache-filmer till exempel.

Under inledningen delade Sundar Pachai resultatet av konsumentåterkopplingen de fick från deras CR-48 Chrome-datorprovprogram, till vilket en miljon människor ansökte: användare begärde möjligheten att ansluta en kamera och att arbeta med applikationen offline (den här är så uppenbart!).

Samsung Series 5 Funktioner Highlight

0,79-tums tunn fodral
Chrome-tangentbord i full storlek
Överdimensionerad multi-touch styrplatta
Intel Dual-core N570 1,66 GHz-processor
16:10 upplösning
12,1-tums SuperBright-skärm – 36% ljusare än standardskärmen
Stövlar på mindre än 10 sekunder
När du sover, återupptas om 1 sekund
Upp till 8,5 timmars batteritid – varierar beroende på typ av användning
HD-webbkamera, inbyggd digital mikrofon och stereohögtalare
Två USB-portar – kan ladda mobiltelefoner och tillbehör
Nästan värdelös 16 GB intern lagring (SSD) – används endast för caching av filmer till exempel
USB-masslagringsstöd
SD, SDHC, MMC-stöd

Fysisk design – ChromeBook Samsung Series 5 (bra)

Chromebook-tangentbord och överdimensionerad styrplatta

Chromebook-tangentbord och överdimensionerad styrplatta

Anteckningsbokens vita övre lock är snyggt, glänsande och elegant med en fin 3D Chrome-logotyp i nedre vänstra hörnet. Däremot ser tangentbordet och bakstycket ut plastiskt och billigare än toppen, men vi kommer inte att vara så kräsen, till en prispunkt på 449 $ kan vi inte förvänta oss en toppmodern kroppsdesign. Samsung Chromebook ser åtminstone bra ut när den är stängd och ligger på ett bord. Tangentbordet är bra med breda tangenter och den överdimensionerade styrplattan ger bättre användbarhet. Samsung valde att gå med rundade hörn och kanter till skillnad från CR-48s design.

Snabbstart / Vakna / stänga av (bra)

Inloggningsskärm för Chromebook

Chromebook-inloggningsskärm efter start

Starttiden är väldigt snabb, mindre än 10 sekunder, som den var i CR-48. Linux-kärnan som ligger under Chrome-webbläsaren tillåter en sådan hastighet, den liknar eller är bättre än många “mini Linux” -distributioner som ger “omedelbar start” för andra bärbara datorer. Google gjorde några ansträngningar här.
Efter start kan du logga in med ditt gmail-konto, och det är ganska snabbt också, det tar ytterligare en sekund eller två innan du kan börja surfa på webben i Chrome.
Det tar bara en sekund att vakna när den bärbara datorn är inaktiv, till exempel efter att ha stängt datorn.

Chromebook Nya funktioner

SD-kort och USB-masslagringsstöd för att få dina foton och filer

Filhanteraren för Chromebook

Chromebook-filhanteraren för att visa filer från ett SD-kort eller en USB-enhet

För att göra människor nöjda lade Google till SD-kortstöd så att människor kan ladda upp sina bilder direkt till molnet med Chromebook, vi fick en demo på scenen, se det inte så snygga användargränssnittet på bilden ovan – det ser ut som en fil chef i Windows 3! Det är möjligt att ansluta en kamera via USB men Chrome OS stöder bara enheter som inte kan monteras som USB-masslagring. du kommer att kunna ladda upp dina bilder eller filer i molnet, till exempel i Picasa eller Drop Box, men inte lagra dem lokalt på datorn. På det här sättet verkställer Google säkerhetskopieringen i molnet, vilket inte är en dålig idé med tanke på det faktum att många människor inte hanterar säkerhetskopiering särskilt bra i allmänhet.

Applikationer som fungerar offline

Chromebook - appar offline

Program som fungerar offline i Chromebook

Gmail, Google-kalendern och Google-dokument fungerar offline, och många tredjepartsapplikationer kommer också att göra detsamma, se listan i bilden ovan.

Citrix och VMWare partnerskap

Google IO keynote - partnerskap

Google IO 2011-nyckeln, Sundar Pichai tillkännager Citrix och VMWare-partnerskap

Sundar Pichai tillkännagav ett partnerskap med Citrix och VMware, det kommer att låta affärsanvändare ansluta till sina applikationer och data som körs på företagets server, i grund och botten kommer människor att kunna komma åt Windows-applikationer från Chromebooks på distans.

ChromeBooks för företag – $ 28 per användare varje månad

Chromebooks for Business

Chromebooks for Business-funktioner tillkännagavs vid Google IO 2011 keynote

Dessutom kommer Google att börja erbjuda Chromebooks för företag till 28 USD per användare och månad och det kommer att finnas tillgängligt den 15 juni också i samma sju länder: USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Italien och Spanien. Fler länder kommer att följa de närmaste månaderna. Månadsabonnemanget kostar $ 28 per användare och inkluderar följande produkter och tjänster:
– ChromeBooks
– webbkonsol
-Stöd
-Garanti och ersättning
– Automatiska uppdateringar av maskinvara

Webbkonsolen för Chromebooks för företag

Webbkonsolen för Chromebooks för företag

ChromeBooks for Education – $ 20 per användare varje månad
Chromebooks för utbildning kommer att erbjuda liknande tjänster som Chromebooks för företag men det kommer att diskonteras. Jag antar att det kommer att erbjudas skolor och universitet.

Tillgänglighet

Chromebook tillgänglighet

I USA kommer Chromebooks att finnas tillgängliga från Amazon och BestBuy och internationellt från ledande återförsäljare (se bild nedan) från och med den 15 juni.

Chrome-webbläsaruppdateringar

Chrome-webbläsaren är kärnan i Chromebook, och det meddelades några ganska intressanta uppdateringar på Google I / O:

Betalning i appen med en avgift på 5%

Chrome: I appbetalning

Chrome: I appbetalning – en rad kod och endast 5% fast avgift – en dröm för utvecklare!

In-App Payment är nu tillgängligt för apputvecklare, och det kommer bara att debiteras 5% av Google, nyheterna fick mycket applåder vid Google I / O-keynote. Dessutom blir det mycket enkelt att integrera funktionen för programmerarna, den behöver bara en kodrad som den visades på scenen (bilden ovan).

Web Store lanseras på 41 språk
Webbutiken är Googles webbutik där användare kan köpa webbapplikationer. För tillfället fungerar det bara med Chrome, men på andra sidan bör en annan webbläsare vara kompatibel. Om du öppnar Web Store från en Chromebook bryr du dig inte riktigt eftersom den bara kör Chrome Browser.

Angry Birds för webben

Angry Birds i webbutiken

Peter Vesterbacka, Mighty Eagle på Rovio, tillkännager Angry Birds i webbutiken


Arga fåglar kommer att finnas tillgängliga på nätet från webbutiken, Peter Vesterbracka, Mighty Eagle på Rovio, företaget som utvecklar spelet, meddelade det på scenen på Google I / O (foto). Han gratulerade Google flera gånger för att låta sitt företag få 95% av intäkterna med betalningar i appen.

Optimerad GPU-acceleration för CSS, 2D och 3D

Chrome GPU-acceleration

Chrome GPU-acceleration för CSS: 26 fps för 10 000 sprites

Vi fick en demo av en akvarium full av 1000 sprite-fiskar som sprang med en topp på 39 fps för en bildupplösning på 1204 × 620 – sedan med 10 000 sprites med en upplösning på 1216 × 614 sprang den med 26 fps – vilket är en 10x förbättring jämfört med den tidigare webbläsarversionen enligt Google.

Röstinmatning och röstinmatnings-API

Chrome - röstinmatning och översättning

Chrome – röstinmatnings- och översättningsdemo på Google I / O 2011

Ian Ellison-Taylor demonstrerade på scenen hur vi kan använda röstingång för översättning med Google Translate, han testade tjänsten med engelska till kinesiska. Demon var snabb, den mening som han uttalade översattes snabbt skriftligen på kinesiska och spelades i ljud av systemet också på kinesiska. Med hjälp av APi kan utvecklare dd röstinmatning till sina applikationer, han visade hur enkelt det är att lägga till koden med Clickers. Sedan kunde han söka i videor med röstkommandon.

Chrome Browser har nu 160 miljoner användare över hela världen, en ökning med mer än 100% jämfört med antalet förra året på 70 miljoner användare.

Chrome har 160 miljoner användare hittills

Chrome har 160 miljoner användare hittills

Slutsats

Som vi skrev i CR-48-granskningen är Chromebooks “nya datormodell”, som Sergey Brin märker den, intressant och erbjuder säkert ett visst värde: snabb uppstart och nästan omedelbar väckning möjliggör energibesparing, det tvingade lagringsutrymmet i moln förhindrar dataförlust vid skada, stöld, brand eller översvämning. Dessutom ger webbläsarens “sandlåda” i kombination med en kryptering som delvis hanteras av hårdvaran en högre säkerhetsnivå som användarna inte behöver hantera själva genom att köpa antivirus.

Många människor kan dock inte få allt gjort på en dator genom att bara använda en webbläsare, även om den senaste versionen av Chromebook nu ger offlineåtkomst till några applikationer. Det är mycket troligt att Googles datalösning är mer tilltalande för företag (för en del av deras behov) än för konsumenter, därav lanseringen av Chromebooks for Business-tjänsten.

Vi kan se fler “alltid anslutna – allt i molnet” teknologilösningar i framtiden, när nätverksinfrastrukturen kommer att distribueras överallt med bättre prestanda, både vad gäller tillförlitlighet och dataöverföringshastighet, men för närvarande är detta fortfarande ett experiment.

Arkiverad i Datorer> Utvalda> Topphistorier> Okategoriserad> Webb. Läs mer om webbläsare, Chrome, Google, Google Chrome, Google Io, bärbara datorer och bärbara datorer.