Förhandsgranskning av Microsoft Internet Explorer 10 släppt

internet explorer 10

Internet Explorer 10

Under sin årliga MIX-konferens har Microsoft meddelat att Internet Explorer 10 (IE10) är tillgänglig för nedladdning i en “förhandsgranskning” -form idag. Det här är inte den slutliga produkten, och den kommer att utvecklas över tiden, men om du vill ta den med på en åktur, här är nedladdningsadressen.

På de flesta sätt fortsätter IE10 vad IE9 hade startat: Microsoft är fortfarande engagerat i HTML5 och CSS3, men de tror att det kan överträffa konkurrenter i den faktiska implementeringen av dessa standarder. Detta är en mycket hälsosammare strategi än att försöka isolera konkurrensen, eftersom konsumenten vinner. Den slingrande motorn i IE9 var redan hårdvaruaccelererad och utan tvekan snabb, men den nya IE10-renderaren borde fortsätta att trycka på kuvertet.

Just nu demonstrerar Microsoft många CSS3-funktioner som Multi-column Layout, Grid Layout, Flexible Box Layout och CSS3 Gradients. Emellertid har övergångar och 3D-omvandlingar ännu inte genomförts. Den goda nyheten är att Microsoft ska trycka på en ny förhandsgranskning minst en gång per kvartal, så utvecklare bör ha god synlighet och god tid att kontrollera om deras HTML5 + CSS3-webbplatser fungerar som de ska.

Microsoft har också varit mycket aktiv med att tillhandahålla standardtest för efterlevnad (ca 6401) och om man tittar på de olika resultaten är det viktiga inte att Microsoft klarar de flesta av dem (de är trots allt Microsoft-tester …) – det är att andra webbläsare med en stor marknadsandel verkar inte vara helt redo för massadoption. Detta betyder att även om webbdesigners är mycket intresserade av nästa steg med HTML5, kan de hålla tillbaka tills landskapet är mer homogent.

Relaterad: Microsoft vill döda IE6

Arkiverat i Datorer> Topphistorier> Webb. Läs mer om webbläsare, Microsoft, webb och webbläsare.