Förhandsvisning av Wii U Controller

Förhandsvisning av Wii U Controller

Chockerande ingen som har uppmärksammat alla rykten de senaste veckorna, Nintendo avslöjade Wii U och dess styrenhet vid E3-presskonferensen i morse. Med en 6,2-tums skärm, dubbla analoga cirkelplattor, en mikrofon, två par bakre utlösare, en penna och mer, imponerade styrenheten Nintendo-fans nära och långt, spelare avslappnade för hårdporr och till och med många Sony- och Microsoft-döttrar.

Precis som PS Vita hoppade vi omedelbart över till Nintendos monter och väntade på att gå praktiskt med Wii U och dess kontroller. Vår fullständiga förhandsgranskning är bara ett klick bort.

Design och vikt

Låt oss klippa till jakten. Wii U-kontrollenheten är ytterst ljus. Som med PS Vita-förhandsgranskningen var Wii U-kontrollerna på displayen prototyper, om än fungerande som mer än troligtvis inte innehåller någon form av batteripaket. Slutliga detaljhandels-Wii U-kontroller kan bli tyngre, men vi hoppas att det inte kommer att bli alltför märkbart.

En sak som vi märkte som saknades var mullrande / kraftåterkoppling. Även med vårt upprepade pestering vägrade Nintendo-representanter att erkänna huruvida den slutliga kontrollen skulle eller inte skulle ha brummat i den. Inget bråk skulle vara ett stort steg bakåt (alla som köpte en SixAxis PS3-kontroller när Sony nixade den innan de gick tillbaka och lade till den i DualShock 3 kommer att veta hur viktigt rumble är).

Sammantaget kändes Wii U-kontrollen exceptionellt bekväm, ryggen var en fin matt halkfri plast (vi svettade medan vi spelade Nya Super Mario Bros. Mii) och A / B / X / Y-knapparna och utlösarna kändes tillräckligt solida. En sak som vi ännu inte är säkra på är de två analoga cirkelplattorna. Medan de är gummiliknande verkar inte Cirkelplattorna ha så mycket rotation som gamla analoga pinnar på Wii Remote och Gamecube-kontrollerna. Om de är något som 3DS Circle Pad, kommer de att slits ut ganska snabbt (se Nintendo 3DS recension).

Funktioner

Vi hanterade Wii U-handkontrollens levande heck och här är allt vi hittade på den:

6,2-tums pekskärm (diagonalt) 2 analoga cirkeldynor, D-Pad, A / B / X / Y-knappar, ZL / ZR och L / R-utlösare, Hem, Välj / Start (Minus / Plus) Volymreglage Mikrofon och högtalare 3.5 mm ljuduttag Gyroskop / Accelerometer A / C Nätadapterport Stylus HDMI och Wii Fjärråtkomstport IR-port

Nintendo tillhandahöll inga specifika detaljer om skärmupplösning, batterilivslängd / vilken typ av batteri, oavsett om det är litiumpolymer eller hur långt räckvidden för styrenheten är, men de sakerna borde komma till nyheterna i god tid.

Skärm

Att se spel på skärmen på både HDTV och Wii U-handkontrollen är verkligen fantastiskt. Precis som Nintendo DS, kommer dubbla skärmar till spelrummet i vardagsrummet och det är fantastiskt. Återigen, även om vi inte känner till skärmupplösningen såg spelen skarpa och mest skarpa ut (åtminstone Nintendo första partyspel, Tom Clancys Ghost Recon Online såg hemskt ut) när de strålades över.

Nintendo betonar att Wii U-handkontrollen inte är en bärbar, men den kan användas för att spela Wii U-spel om din TV är upptagen av någon annan eller om den är avstängd. Nintendos president Satoru Iwata lovade ingen fördröjning, men vi är fortfarande skeptiska. De flesta demo-spel i Nintendos E3-monter körde smörjigt, men vi såg några hicka i bildhastighet i Nya Super Mario Bros. Mii.

Demospel

Flera spel demoades på Nintendos monter och vi fick spela med en massa av dem. I Shield Pose, spelare var tvungna att gå till en rytm för att blockera pilar som skjutits från ett piratskepp. Att hålla Wii U-handkontrollen åt vänster, till höger, ovanför och framför dig för att blockera det var ganska kul, men att skaka handkontrollen för att samla poäng var helt pinsamt, särskilt när du har olika internationella medier som spelar in dina reaktioner !

Nya Super Mario Bros. Mii är i princip samma spel som Wiis 2D-plattformsspel, men med HD-grafik och naturligtvis inkluderingen av din egen spelbara Mii, vilket enligt vår åsikt var ganska konstigt. Vi gillar Miis, men ser dem i fler Mario-spel (Mario Kart Wii var en av de första) börjar känna att Nintendos slut på nya idéer.

Slaget mot Mii var ett trevligt spel som faktiskt kändes som att det var den bästa demo av alla spel. Spelet har spelare som kör i en rymd-UFO och sedan lutar Wii U-kontrollen åt vänster och höger för att styra kameran och använder båda Circle Pads för att glida fartyget upp och ner. R-avtryckaren skjuter och L-avtryckaren zoomar in. Vem skjuter du? Varför andra Miis genom en hinderbelastad kurs, duh! Det är kul, det är enkelt och allt händer på Wii U: s skärm. Om Nintendo buntar Slaget mot Mii med Wii U skulle de ha en hit.

Chase Mii och Tom Clancy’s Ghost Recon Online var också tillgängliga att spela. Vi missade Chase Mii, men Ghost Recon var mycket nedslående. Ja, det körde i huvudsak Xbox och PS3-tillgångar, men spelet såg hemskt ut för en högupplöst kom. Den återgivna kartan på Wii U-kontrollerens skärm var också ojämn, vilket ledde oss till slutsatsen att skärmens pixeldensitet inte är särskilt hög.

Slutsats

Tyvärr, eftersom Wii U och dess kontroller fortfarande är en prototyp i detta skede, har Nintendo ännu inte meddelat pris, släppdatum eller lanseringsspel. Uppriktigt sagt är det inte så svårt att spekulera i att Nintendo kommer att sälja konsolen till ett konkurrenskraftigt pris för att låsa huvuden med PS3 / Xbox 360.

Å andra sidan kan Wii U-kontrollen vara lite dyrare eftersom den har en 6,2-tums pekskärm, ett par rörelsesensorer och allt det som en vanlig kontroller har. Att köpa två eller flera av dessa styrenheter kan bli dyrt snart (Uppdatering: Det verkar som att endast en Wii U-kontroller kan användas med Wii U – ett handikapp som är begränsat på grund av den strömkraft som krävs av konsolen) Sedan är Wii U helt kompatibel med Wii-fjärrkontroller och Wii RemotePlus ‘så för alla vi vet, de flesta spel kräver kanske bara en Wii U-kontroller.

Ändå blev vi väldigt imponerade av Wii U-styrenheten och som alla de upphetsade tredjepartsförläggarna är vi psykiska och kan inte vänta med att ta hand om oss själva. Vi tror att Nintendo verkligen kommer att störa PS3 och Xbox 360s 10-åriga livscykel igen. Kasta in några hardcore-spel som GTA, Call of Duty och Slagfält och Wii U kan komma ut på toppen precis som den nuvarande Wii.

Arkiverat i spel. Läs mer om E3, E3 2011, Nintendo, Nintendo Wii U och Wii U.