Förnyade MySpace för att vara musikcentrerad

MySpace

Mitt utrymme

MySpace verkar bara inte dö. Efter att ha återupplivats så många gånger, var och en mer misslyckad än den förra, har det rapporterats att MySpace kommer att återupplivas igen. Specific Media, den senaste ägaren av MySpace, har meddelat att den sociala nätverkstjänsten kommer att lanseras senare i år med ett nytt fokus på vad som gjorde det framgångsrikt i första hand: musiken. En bra idé, eftersom det sociala nätverksutrymmet redan har dominerats av Facebook och nyligen Google+ (även om vi inte vet om det kan fortsätta).

Det nämndes inte vad specifika medias exakta planer för MySpace är förutom det faktum att de kommer att sätta tjänsten på en “diet … få den på P90X, rengöra dess system och komma tillbaka till grunden” men vi vet att online-musikvärlden har utvecklats sedan MySpace först introducerades så det kommer att bli en uppförsbacke. Men MySpace har redan en bra relation med de fyra stora skivbolagen, ett helt musikbibliotek från oberoende artister och människor som fortfarande använder det för att lyssna på musik. Även band (som inte har hoppat till Facebook) litar fortfarande på MySpace för att ladda upp sina låtar och dela sina turnéplaner.

Men med så många kanaler för strömning av musik online nu (bandcamp, Spotify, Reverb Nation etc) kommer det att bli ett helt annat bollspel jämfört med webben under MySpaces “äraår”. Men hej – det är bättre att vara sen än aldrig, eller hur? Låt oss bara hoppas att det inte är för sent.

Filed in Audio> Web. Läs mer om musik och Myspace.