Forskare arresterad efter att ha rapporterat utnyttjande på valplatsen

Forskare arresterad efter att ha rapporterat utnyttjande på valplatsen

Ibland skulle säkerhetsforskare stöta på exploateringar och säkerhetsproblem i appar, webbplatser, tjänster och så vidare. Vanligtvis är det som händer att dessa forskare kommer att avslöja informationen till företaget och ge dem tid att rätta till misstaget innan de publiceras online.

I de flesta fall tenderar de att få betalt för att ha upptäckt nämnda fel men inte när det gäller den 31-åriga David Levin. Enligt rapporter verkar det som om Levin faktiskt arresterades för att ha avslöjat säkerhetsutnyttjandet av webbplatsen för valet i Lee County. Utnyttjandet i fråga skulle ha avslöjat administratörsuppgifter om de inte är markerade.

Men i stället för att tackas eller belönas arresterades Levin och står nu inför tre tredje graders brott av egendomsbrott. En Florida-avdelning för brottsbekämpning utfärdade ett uttalande som lyder: “Levin använde ett specialprogram för att få olaglig åtkomst till Lee County-statens valwebbplats och medan han hade tillgång fick han flera användarnamn och lösenord för anställda vid valkontoret.”

”Levin gick sedan ett steg längre och använde Lee County-chefens användarnamn och lösenord för att få tillgång till andra lösenordsskyddade områden. Allt detta gjordes Levin som inte begärde tillstånd från valkontoret. ” Under tiden kan du kolla in videon ovan där Levin beskriver sårbarheten när han sitter bredvid valhandledaren Dan Sinclair, som hävdar att Levin inte gjorde något fel och att hans arrestering var “hemsk”.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om juridik och säkerhet.