Forskare bygger AI för att upptäcka depression från dina Instagram-foton

Instagram-undersökningsfråga som utplånade miljoner följare från konton

InstagramHur vet du om någon är deprimerad? Eller om du är deprimerad? Ibland kanske du inte vet att du är deprimerad, men det verkar som forskare från Harvard och University of Vermont har utvecklat en AI som kommer att kunna berätta om någon är deprimerad bara genom att titta på deras Instagram-foton.

Genom att använda “Färganalys, metadatakomponenter och algoritmisk ansiktsdetektering”, A kunde korrekt identifiera personer som har diagnostiserats med depression 70% av tiden. Det kunde också plocka ut depression baserat på de filter som användes. Uppenbarligen tenderar människor som känner sig deprimerade att luta sig mer mot blåare, gråare och mörkare toner, med filter som Inkwell och Crema som används mest.

Lyckligare individer sägs gynna ljusare färger och gynnar Valencia och X-Pro II-filtren mer. Men innan du blir glad över att Instagram är en möjlig källa för att diagnostisera depression, föreslår forskarna det “Dessa resultat tyder på nya vägar för tidig screening och upptäckt av psykisk sjukdom,” och det “Resultaten som rapporteras här bör inte ses som bestående fakta.”

Under tiden om du är så benägen kan du kolla in studien i sin helhet här, men vad tycker ni? Har du märkt att vissa människors Instagram-foton tenderar att kännas lite mer deprimerande än andra baserat på de filter de har valt?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar, hälsa och Instagram.