Forskare föreslår att man använder människokroppen för att överföra lösenord

Forskare föreslår att man använder människokroppen för att överföra lösenord

människokroppsledningBiometrisk säkerhet börjar helt klart bli mer användbar i konsumentprodukter. Detta beror på att till skillnad från vanliga lösenord, kan du inte “gissa” någons fingeravtrycksmönster eller iris, vilket gör det säkrare. Så kan det vara möjligt att överföring av känslig information i framtiden görs genom människokroppen?

Det är vad forskare vid University of Washington testar (via Engadget). Forskarna har räknat ut ett sätt på vilket de kan skicka trådlösa signaler från en pekplatta eller en skärm till en annan enhet som hålls i den andra handen genom att använda människokroppen som en ledning. För att uttrycka det enkelt är det nästan som att leda statisk elektricitet, förutom i det här fallet skulle det vara mer funktionellt, så att säga.

Så vad är poängen med detta? Just nu eftersom det inte verkar finnas en standard när det gäller anslutna objekt / IoT-enheter, visade sig vissa enheter oavsiktligt sända information, medan vissa enheter inte ens brydde sig om kryptering. Så genom att använda människokroppen som ledning kan det göra vissa enheter säkrare.

Det kan till exempel användas i smarta lås där användaren behöver hålla i telefonen och peka på dörrhandtaget samtidigt för att bli autentiserad. Den kan också användas som nyckel för bildörrlås, eller kanske till och med för att starta en bil, eller fungera som en hemlig nyckel för bärbara datorer. Ganska coolt, va?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om vetenskap och säkerhet.