Forskare har hittat ett sätt att hacka skärmar för att spionera på dig

Acer XR341CK böjd spelskärm ändrar hur du spelar

XR341CK Monitor Rät vinkelHäromdagen rapporterade vi att forskare hade funnit att vissa märken av trådlösa tangentbord var sårbara för hacking, vilket innebar att en hackare effektivt kunde hacka tangentbordet och spionera på dig när det gäller vad du skriver och skickar. Visar sig att vi inte borde vara oroliga för bara våra tangentbord, men vi borde också vara oroliga för våra bildskärmar.

På tal med moderkortet upptäckte en grupp forskare från Red Balloon Security att det också var möjligt att hacka bildskärmar, vilket innebär att hackarna inte bara kan se vad som visas på din skärm, men de kan också manipulera vad som finns på din skärm. Det betyder att hackare inte längre behöver lita på webbadresser som liknar officiella webbadresser när de bara kan fejka hela webbplatsen, som din bank, kreditkort, PayPal-konto och så vidare.

Andra mer olyckliga och farliga hack som forskarna sa att skulle kunna hända är att förstöra en bildskärm som visar kontrollerna för ett kraftverk, som om hackaren så valde skulle de kunna förfalska en nödsituation och därmed leda till att anläggningen stängdes av. De hävdar också att detta hack inte är begränsat till något speciellt varumärke, och att om du äger en bildskärm är du förmodligen också sårbar.

Uppåtsidan är dock att detta hack är långsamt i den meningen att det tar ett tag för bilder att laddas. Det betyder att om du ständigt tittar på monitorn kommer du antagligen att märka att något misstänkt händer. Enligt Cui, chefsvetenskapsmannen vid Red Balloon Security, “Vi lever nu i en värld där du inte kan lita på din bildskärm.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hack, Monitors, Privacy and Security.