Forskare skapar algoritm för att förutse terrorattacker

Forskare skapar algoritm för att förutse terrorattacker

isisHur förutsäger man var en terrorist kan slå nästa? Naturligtvis att få informationen i förväg som undercover eller spionarbete är ett sätt, eller som vi rapporterade förra månaden, spikar på vissa YouTube-videor kan också indikera en överhängande attack, men nu hoppas en grupp fysiker att använda algoritmer för att bättre förutsäga var terrorister kunde attackera.

Ett team under ledning av Neil Johnson från University of Miami publicerade nyligen en studie baserad på deras resultat, som involverade siktning genom inlägg som är pro-islamiska staten på Vkontakte, en ryskbaserad social media-plattform som är mer eller mindre Europas svar på Facebook. . De filtrerade inlägg som nämnde aktiviteter som halshuggningar och blodbad på flera språk.

Slutresultatet är att baserat på deras resultat lyckades de utveckla en algoritm som potentiellt kan hjälpa till att förutsäga attacker som är på väg att hända. Nu medan det kan vara uppenbart att försöka fokusera på de större pro-ISIS-grupperna, bestämde studien faktiskt att fokusera på de mindre grupperna, för enligt The New York Times (via Engadget), “De återspeglar grunder av ny aktivitet och, om de följs, kan potentiellt peka på vart den aktiviteten ska.”

Med detta sagt återstår det att se om denna algoritm är strikt teoretisk eller om det skulle kunna finnas praktisk tillämpning. Enligt JM Berger, en stipendiat i George Washington Universitys program för extremism, “Detta är ett intressant tillvägagångssätt, detta är ett potentiellt värdefullt tillvägagångssätt, och mer forskning bör göras om tillvägagångssättet, men att hoppa framåt till nyttan av det, tror jag, kräver mer arbete.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och vetenskap.