Första Xiaomi-butiken utanför Kina öppnar i Singapore

Xiaomi publicerar en annan Teaser-video för vikbar smartphone

xiaomi-singapore-butik
Xiaomi har begränsad närvaro i detaljhandeln eftersom det föredrog att hålla snäva marginaler på sina produkter för att sälja fler enheter. Strategin har fungerat mycket bra för det kinesiska företaget men nu vill det också expandera till detaljhandeln. Företaget tillkännagav nyligen en plan för att starta tusen nya butiker och nu har det öppnat sin första ordentliga detaljhandel utanför större Kina. Den nya butiken finns i Singapore.

Detta är den första riktiga Xiaomi-butiken som öppnas från Kina, Hongkong och Taiwan. Den första Mi Home-butiken i Singapore ger kunderna möjlighet att testa Xiaomi-enheter innan de beslutar att spendera sina pengar på dem.

Den nya Mi Home-butiken ligger i Singapores köpcentrum Suntec City. Det säljer Xiaomi-smartphones och tillbehör men har inga ytterligare Mi-produkter som TV: n. Företaget har sagt att butiken kommer att erbjuda sina andra produkter på linjen.

Till skillnad från butikerna i Kina som företaget driver själv har Xiaomi samarbetat med en lokal partner i Singapore för att driva butiken. Onlineförsäljningen kommer att hanteras av den regionala nätbutiken Lazada i den lilla önationen.

Xiaomi kommer sannolikt att använda samma detaljhandelsstrategi i andra länder i regionen eftersom det försöker ytterligare förbättra sitt grepp om marknaden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Xiaomi.