Förstoringsglas är Google Musiks nya musikbloggtjänst

Förstoringsglas är Google Musiks nya musikbloggtjänst

Det har inte varit mycket vågor av Google Music dessa dagar, ungefär som Google+, det var en frenesi av nyheter kring Googles nya musiktjänst, men det verkar ha dött lite. Kanske i ett försök att få tillbaka fokus på deras musiktjänst har Google lanserat en ny musikbloggtjänst där Tim Quirk, chef för musikprogrammering, har beskrivit det som “Music Betas kusin”.

Den nya musikbloggtjänsten heter Magnifier och vad den erbjuder användarna är en gratis sång varje dag för nedladdning. Låtarna kan vara från antingen nya akter eller etablerade, eftersom låtarna handplockas av personalen på Magnifier. Det kommer också att erbjuda videor och intervjuer som också kan läggas till i användarens molnbibliotek, förutsatt att de äger ett Google Music Beta-konto.

Det är lite konstigt att låtarna är handplockade i motsats till att de genereras baserat på vad användaren letar efter, men jag antar att om du gillar att vara äventyrlig med din musik och att det inte finns några specifika genrer du är kopplad till, kan förstoringsglas bara vara webbplats du kan besöka för musikrekommendationer.

Filed in Audio> Web. Läs mer om blogg, Google Music och Music.