Fotbollsspelare stämmer Twitter och dess användare för att hota att avslöja sitt namn för att ha en affär

Football Twitter

Fotboll TwitterFör det som verkar som första gången någonsin har Twitter stämts av en fotbollsspelare – efter att ett antal Tweeps (Twitter-användare) planerat att avslöja sitt namn för att ha påstått ha en affär med en walisisk glamourmodell, Imogen Thomas. Under sken av en enhet som kallas “CTB” har fotbollsspelaren och hans juridiska team väckt talan mot det San Francisco-baserade företaget och “personer okända som är ansvariga för publicering av information på Twitter-kontona”.

Innan jag skrev det här inlägget utförde jag en enkel sökning efter #CTB på Twitter och fick ganska mycket reda på hans identitet direkt. Och med nya tweets som kommer in med några minuters mellanrum ser det ut som att denna stämning inte gör saker bättre. Någon borde berätta för CTB om Streisand-effekten.

Twitter strävar efter att inte ta bort tweets på grundval av deras innehåll, men de kommer att ta bort olagliga tweets och skräppost så det ser ut som om de inte får någon censur från dem. Men även om Twitter tar bort inläggen på mikrobloggen kommer det bara att dyka upp någon annanstans – det är trots allt internet.

Vi önskar ingen olycka till någon inblandad, ett fall som det här visar bara hur stor inverkan ett 140-karaktärsmeddelande kan ha på någons liv. Det får dig att undra – är de som träffar “retweet”, bara för att de tyckte skämt var roligt, kan de också debiteras?

[Image Credit]

Filed in Web. Läs mer om Lawsuit, Sue och Twitter.