Foursquare vill göra “hennes” film till verklighet

Foursquare vill göra

För närvarande är AI inte riktigt på den nivån där vi kan föra ordentliga samtal med den. Visst, det kanske kan svara på dina frågor, men det känns inte riktigt att du pratar med en verklig person. I Spike Jonze-filmen 2013 ”Her” visade det oss en framtid där man kunde hålla djupa och meningsfulla samtal med AI till den punkt där relationer kunde bildas.

Det är den typen av framtid, så snart nästa år, som Foursquares skapare försöker åstadkomma. På tal om det senaste avsnittet av Recode Decode podcast värd Kara Swisher talade Foursquares grundare Dennis Crowley och VD Jeff Glueck om hur företaget tänker på den vardagliga användaren, med hänvisning till filmen “Her” i processen.

Enligt Crowley, ”Tänk dig att en vän går bredvid dig. Kan vi skapa en sådan personlighet som pratar med dig i den meningen? Det är inte 30 år ute. Vi kommer att leka med det här om ett år. Jag vill göra den Scarlett Johansson som viskar i ditt öra, men det handlar om lokala platser och lokal upptäckt. Jag vill kopiera upplevelsen av att gå genom staden med en vän som känner staden inifrån och ut, och jag vill göra det för miljontals människor. ”

Frågan är dock om vi vill börja med dessa typer av samtal med AI? Vad tycker ni?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar och Foursquare.