Frankrike för att starta en “Terror Alert” -app

Frankrike för att starta en

uber-franceOm du har följt nyheterna vet du att Frankrike har varit målet för flera terrorattacker, och medan säkerheten mer definitivt har ökat i efterdyningarna, har den franska regeringen meddelat att de planerar att lansera en smartphone ”Terror Alert”. app, som som namnet antyder kommer att varna användarna om misstänkta attacker.

Hur fungerar det? Det kommer att kräva att användare anger sin plats, så om och när en misstänkt attack har ägt rum och har bekräftats av myndigheter kommer användarna av appen att skickas en varning för att varna dem för det. Användare kommer också att kunna övervaka varningar för upp till åtta geografiska platser i landet så att de kan hålla reda på huruvida deras vänner och familjemedlemmar kan komma att fastna i det.

Idén till appen uppstod i november förra året efter attackerna i Paris. Men när EM 2016 fotbollsturnering äger rum och förmodligen drar enorma folkmassor finns det ett incitament att starta appen så snart som möjligt. Förutom att varna användare om attackerna kommer appen också att ge användare råd om hur de kan hålla sig säkra.

Larmet kommer också att fungera med andra nödsituationer och det kommer också att finnas olika råd som har anpassats till situationen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar.