Galaxy Note 8 stöder HDR-streaming på Netflix

Galaxy Note 9 för att presentera nya AI UX och ikoner


Netflix meddelade för några månader tillbaka att det kommer att stödja HDR-innehållsströmning på utvalda Android-telefoner. LG G6 var den första enheten som fick stöd för HDR-streaming. Netflix lade senare till ett par andra telefoner till listan. Det har nu upptäckts att Galaxy Note 8 har lagts till i listan över enheter som stöds.

Det är intressant att notera att Netflix stöder Galaxy Note 8 för streaming av HDR-innehåll även om det ännu inte har utökat samma tillstånd till Galaxy S8 och Galaxy S8 +.

Samsung påpekade Galaxy S8: s Mobile HDR Premium-certifiering under sin officiella händelse för handenheten. Det har till och med ett partnerskap med Amazon Video för HDR-innehållsströmning.

Netflix har tyst lagt till Galaxy Note 8 i sin lista över enheter som stöds för HDR-streaming. Det är den fjärde enheten som får support. Netflix lade nyligen till stöd för LG V30 och Xperia XZ1 och XZ Premium från Sony.

Det finns en varning. Endast Netflix-prenumeranter som betalar för 4K-streamingplanen kan strömma innehåll i HDR. De kommer också att kräva en internetanslutning som är minst 25 Mbps.

Samsung kommer att släppa Galaxy Note 8 den 15 september, men rapporter tyder på att vissa förbeställningskunder kan komma att få enheterna tidigare än planerat.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Galaxy Note 8, HDR och Netflix.