Garmin Fenix ​​Chronos Luxury Watch kostar $ 899 +

Garmin Fenix ​​Chronos Luxury Watch kostar $ 899 +

Garmin-Fenix-Chronos-01

Namnet Garmin resonerar fortfarande med GPS-navigering och mer nyligen med fitnessband och smarta klockor, men Garmin arbetar med att ändra detta: Med lyxklockan Fenix ​​(fēnix) går företaget in på Luxury Watch-marknaden

Från $ 899 är Fenix ​​en Titanium en snygg klocka som kan misstas som kommer från ett klassiskt lyxmärke vid en första anblick. Stål- och lädermodellen representerar posten i denna produktlinje. Bandet i rostfritt stål kostar 100 dollar extra, och Titanium-versionen (band och hölje) kostar 1500 dollar.

Naturligtvis är Fenix ​​Chronos också en högteknologisk klocka som har den bästa tekniken som Garmin har. Den har en GPS / GLONASS och en rad sensorer som inkluderar höjdmätare, barometer, kompass och stegräknare. I sin tur kommer de uppgifter som samlas in av klockan att tjäna till att spåra en mängd olika sportaktiviteter som simning, skidor / styrelse, rad, golf.

Klockan har en 1,2 × 1,2 tums skärm och är byggd för att vara vattentät (100 M djup). Som sådan kan den exponeras för elementen under en aktivitet och kan till och med användas som fjärrkontroll för VIRB Action Cams, även från Garmin.

garmin-fenix-utomhus

Inuti finns det ett 180 mAh batteri som håller i ungefär en vecka i standby-läge. Garmin uppskattar att den kan springa i 13 timmar under “GPS-träningsläge” vilket förmodligen är mer än vad du kan uthärda.

Det finns en liten 32 MB datalagring inuti, vilket är tillräckligt stort för att rymma cirka 100 timmars aktivitetsdata. Data kan synkroniseras med en smartphone via Bluetooth (4.0 LE).

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Garmin, IFA, IFA 2016, Smartwatches och Wearable Tech.